Hi Župa | O kompaniji
15302
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15302,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

O kompaniji

Istorijat

Hemijska industrija „Župa“ je osnovana 1934. godine od strane nekoliko lokalnih industrijalaca. Prvobitni proizvodni program sastajao se isključivo od bakarnog sulfata i sumporne kiseline, uz manju proizvodnju sulfata gvožđa.

Od 1956. godine HI „Župa“ posluje kao samostalno preduzeće. U to vreme počinje i proizvodnja ksantata, zatim sledi proizvodnja mešanih đubriva, pesticida, ovladano je hemijom polimerizacije. Sposobnost prilagođavanja promenama na tržištu pokazuje 1970-tih, kada se gasi proizvodnja sumporne kiseline i prelazi na novu tehnologiju i modernizaciju. Od 1975. godine radi fabrika kalijumove hemije, koja je omogućila izvanrednu mogućnost osvajanja novog tržišta. Dinamični razvoj u narednim godinama se oslikava kroz izgradnju fabrike emulzije i herbicida.

Proizvodi po kojima je HI „Župa“ bila prepoznatljiva u zemlji a i šire su: pesticidi, folijarna i mineralna đubriva, veterinarski proizvodi, sredstva za flotaciju, proizvodi bazne hemije, sredstva za tretman voda, građevinski program.

U osnovnu delatnost preduzeća spadaju sledeće proizvodne aktivnosti:

  • Proizvodnja sulfata: neorganske soli, premiksi za stočnu hranu
  • Proizvodnja pesticida: preparati na bazi bakar-sulfata
  • Flotacija: reagensi za rude obojenih metala
  • Proizvodnja kalijumove hemije: elektrolitički proizvodi na bazi kalijum hlorida

Prethodnih godina ključni proizvodi HI „Župa“ bili su: pesticidi, folijarna i mineralna đubriva, veterinarski proizvodi, sredstva za flotaciju, proizvodi bazne hemije, sredstva za tretman voda.

Robne marke po kojima je „Župa“ prepoznatljiva: „Sistemin“, „Blauvit“, „Plavi kamen“, „Župamiks“, „Kangurit“.

U julu 2015. godine u „Župi“ je pokrenut stečajni postupak.

14.12.2016. godine EUCOM doo kupuje Hemijsku industriju „Župa“.

Osnovni podaci

Poslovno ime Hemijska industrija Župa doo Kruševac
Skraćeno poslovno ime HI Župa doo Kruševac
Adresa Šandora Petefija bb, 37000 Kruševac
Matični broj 07194480
PIB 100259243
Žiro račun 105-0000000012874-13
Direktor Aleksandar Mandić

Vizija i misija

Naš glavi cilj je dugoročni razvoj i zauzimanje konkurentne pozicije na tržištu (agrara) postavljanjem viših standarda poslovanja. Mi ćemo obezbediti proizvode i usluge najvišeg kvaliteta i odgovorićemo na zahteve potrošača brzo i odgovorno. Naš cilj je povratiti poverenje potrošača.

Preduzećemo sve potrebne mere kako bi održali profitabilni rast preduzeća kao i razvoj ličnosti. Naša prava odgovornost je na prvom mestu prema našim potrošačima i prema ekologiji. Kao i usavršavanje naših zaposlenih, povećanje njihove svesti o uticaju na proizvodnju proizvoda i očuvanje životne sredine.

Politika kvaliteta

Politika sistema menadžmenta bezbednošću i kvalitetom hrane za životinje